Proeflocatie Asten

Dit is de proefopstelling is Asten. Aangeplant in 2019, met indrukwekkende resultaten.
De net geplaatste Urban Tree

Snel resultaat

De eerste Urban Tree is in december 2019 geplaatst. Op dit moment ongeveer 9 maanden later, zitten de klimplanten al ruim 5 en halve meter hoog in de bomen!

Bij de proefopstelling is gebruik gemaakt van een Robinia geraamte van 12 meter hoogte (XXL) met daarin een combinatie van twee klimplanten; een Rambler roos gecombineerd met kamperfoelie. Deze klimplanten zijn beide zeer groeikrachtig en vertonen op afwisselende momenten rijke bloei. In totaal bijna 3 maanden aansluitend!

De beplanting die zorgt voor de begroeiing van de bloembak bestaan uit een mengsel van vier soorten kruiprozen die vanaf het voorjaar tot en met de late nazomer bloeien.

De Nieuwe Urban Tree met planten

Onderhoudsvriendelijk

Urban tree is een ideale vorm van groen. In de enorm droge zomer van 2020 is er gemiddeld twee keer per maand water gegeven. Doordat de bakken in volume groot genoeg zijn en het grondmengsel erg goed water vasthoudt, kan er in grotere hoeveelheden water worden gegeven.Daardoor neemt de frequentie van watergift enorm af.

De eerste 3 jaar is het voor de klimrozen noodzakelijk om tegelijk met de watergift te worden opgebonden in de weg naar boven. De verwachting is dat zodra het hoogste punt is bereikt de klimplanten zelf zijn weg aan de eerste opgaande stengel naar boven vinden. Wat betreft het onderhoud aan de ondergroei is er maar weinig nodig.

De rozen vormen een dicht pakket en houden daarmee het grootste deel van het onkruid tegen. In het najaar worden de rozen tot een paar cm boven de grond afgesnoeid om vervolgens in het voorjaar weer van voor af aan te beginnen.

De Urban Tree na 9 maanden groeien

De optimale grondsamenstelling

Voor het beste resultaat is het allerbelangrijkste dat het grondmengsel optimaal op de klimplanten is afgesteld en ook wordt onderhouden. Elke Urbantree krijgt jaarlijks 2 ‘grond onderhoudsbeurten’ waardoor de grond ook in de toekomst optimaal blijft en onkruid geen kans krijgt.

@urbantree

Heeft u al gebruik gemaakt van de Urban Tree tool?

Met deze tool kunt u precies zien hoe uw UrbanTree eruit komt te zien. Hierdoor kunnen we uw (aan)vragen beter beantwoorden.

Naar de tool of neem contact op.