Chris Meeuwsen staat de planten van een Urban Tree te verzorgen bovenop een plantenbak

Onderhoud aan de bomen

Door een juiste samenstelling van de bodem en de beplanting is Urban Tree is een relatief onderhoudsvriendelijke vorm van stadsgroen. Uiteraard moeten de planten wel worden verzorgd en gesnoeid. Voor een optimaal resultaat kunnen wij zorgen voor het onderhoud waardoor de boomeigenaar volledig wordt ontzorgd en uiteraard ook garantie krijgt op de planten.

Een straal water wordt over planten gesproeid

Wat moet er gebeuren?

Water geven

Een Urban Tree heeft relatief weinig watergiften nodig. Omdat de bloembakken een groot formaat hebben kan er veel water in een keer worden gegeven. In de droogste periodes van het jaar is een maximale watergift van drie keer per maand vereist. In maanden zonder extreme droogte een of twee keer per twee maanden. 

Opbinden en snoeien

In de eerste drie jaar na aanplant is het opbinden noodzakelijk. Hiermee wordt voorkomen dat de nieuwe takken en twijgen van de planten gaan hangen. Ook is het opbinden van de planten de ideale manier om veel hoogte en bladmassa te creƫren in een korte tijd. Na drie jaar kunnen de planten zelf hun weg naar boven vinden aan de eerder gevormde stengels. Vanaf dit punt wordt snoeien aangeraden, hoe vaak en hoeveel hangt af van de plantensoort dit verschilt dus per Urban Tree.

Is een Urban Tree geschikt voor uw locatie?

Als u wilt weten of de Urban Tree ook geschikt is voor uw locatie en wat er aan onderhoud nodig is, neem dan gerust contact op. Het is ook mogelijk om een Urban Tree te bezichtigen. Kom gerust eens kijken naar de proefopstelling op eigen locatie.

Dit formulier wordt beveiligd door ReCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.