Waarom zouden jullie bomen willen vervangen door deze Urban Trees?

Onze visie is niet dat bomen vervangen moeten worden door urban trees. Wij willen juist veel meer groen mogelijk maken in de stedelijke omgeving.


In veel gevallen is in de binnenstad geen ondergrondse ruimte om bomen aan te planten op de gewenste locatie. Urban Tree zorgt voor een uitermate geschikt groen element op plaatsen waar de gewone bomen geen kans hebben.

Hoe zit het met de Bio diversiteit in vergelijking met echte bomen?

Insecten

Urban Tree biedt een breed sortiment aan klimplanten die geschikt zijn voor elke afmeting. 

Ruim 90% van alle planten heeft een bloeiperiode van 2 maanden, tijdens deze bloei wordt er een overvloed aan nectar geproduceerd waar veel insecten van profiteren.

Door het toepassen van verschillende klimplanten kan deze periode van bloei elkaar opvolgen voor een periode tot wel 5 maanden!

Vogels

Urban Tree biedt geschikte nest en rustplaatsen voor vogels. Omdat een deel van de klimplanten doorns bevat geeft dit zeer goede houvast voor nestplaatsen en bescherming tegen roofdieren.

Onderzoek

Urban Tree gaat de komende jaren de biodiversiteit rond de ‘bomen’ blijven monitoren en onderzoeken.

Zijn deze bomen ook vergelijkbaar in het afvangen van fijnstof?

Ja! Urban Tree is zeer effectief in het afvangen van fijnstof uit de lucht.

Omdat Urban Trees enorm snel groeien in vergelijking tot bomen binnen de stadskern, is de verwachting dat een Urban Tree na 6 jaar na aanplant evenveel fijnstof kan afvangen als een volwassen boom van dezelfde afmeting.

Hoe zit het met de veiligheid na een aantal jaar?

Door het gebruik van extreem duurzaam robinia hout zal een Urban Tree naar verwachting 20 jaar meegaan zonder dat houtrot instabiliteit kan veroorzaken.

Echter om dit zeker te weten zal urban tree elke twee jaar een gratis veiligheidscontrole uitvoeren op iedere geplaatste Urban Tree.

Wat zijn de onderhoudskosten?

Na aanplant biedt Urban Tree de mogelijkheid om te kiezen voor een Onderhoudscontract. Dit contract is exact naar de wensen van de opdrachtgever op te stellen.

Een onderhoudscontract wordt per opdrachtgever opmaat gemaakt omdat veel factoren het onderhoud van de Urban Tree kunnen beïnvloeden.

Als u hierover nog vragen heeft kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Waar komen de bomen vandaan die gebruikt worden voor Urban Tree?

De bomen komen direct uit een Nederlands bos. Het bos wordt al ruim 25 jaar beheerd door een Nederlandse eigenaar die hoge eisen stelt aan de biologische en duurzame kweek van de bomen.

Er is in deze plantage nooit een enkele vorm van gif gebruikt en er wordt selectief gedund waardoor het bos duurzaam behouden blijft.

Is uw vraag niet beantwoord?

We helpen u graag met al uw vragen over Urban Tree. U kunt ons altijd bellen of een contactformulier invullen met al uw vragen.

Dit formulier wordt beveiligd door ReCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.