Ons verhaal

Chris Meeuwsen verzorgt een Urban Tree

Over Chris Meeuwsen

Mijn naam is Chris Meeuwsen, ik ben een gediplomeerd boomverzorger (ETW) en houdt mezelf al jaren bezig met natuur groen en bomen, veelal in tuinen en de openbare ruimte. Voornamelijk met het werk in de stedelijke omgeving loop ik vaak aan tegen bomen op hele slechte groeiplaatsen.

Door ondergrondse kabel en leidingnetwerken, parkeergarages of tot bijna beton verharde ondergronden is er nauwelijks ruimte voor bomen. Met als gevolg dat ze heel slecht groeien of al helemaal niet meer worden aangeplant.

Bomen zijn juist nu en in de toekomst enorm belangrijk in de stad, om hittestress te verlagen en tegelijkertijd de leefbaarheid en biodiversiteit een boost te geven.

Over Urban Tree

Urban Tree is de perfecte oplossing voor dit probleem. Een Urban Tree heeft onder de grond maar zeer beperkte ruimte nodig en kan tegen lage kosten in zeer korte tijd worden geïnstalleerd. Door de gebalanceerde combinaties van klimplanten kan er wel tot 3 maanden bloei worden gerealiseerd in een boom! Veel van de klimplanten zijn krachtige groeiers die wel tot 6 meter per jaar kunnen groeien. Kortom een bijzonder en snel resultaat op een plaats waar bomen voorheen niet mogelijk waren.

Als u wilt weten of de Urban Tree ook in uw gemeente mogelijk is, neem dan gerust contact op. Het is ook mogelijk om een Urban Tree te bezichtigen. kom gerust eens kijken naar de proefopstelling op eigen locatie.